King's Landing

Yedi Krallık'ın Karasu Koyu'na bakan doğu kıyı şeridi üzerinde bulunan Kral Toprakları,Batı diyar'ın başkentidir. Kralın yerleşkesi olan Demir Taht ve Kızıl Kale burada bulunur. Ana şehir, surlar tarafından çevrilmiştir ve bu surların her tarafına Şehir Muhafızları ya da bilinen diğer adıyla Altın Pelerinliler yerleştirilmiştir. Daha yoksul ve sefil olan halk ise şehrin dışına kurdukları barakalarda yaşarlar. Kral Toprakları çok kalabalık olmasına rağmen Batıdiyar'daki diğer şehirlerle karşılaştırıldığında göz zevkini bozan ve kirli bir yapısı vardır. Şehrin atıklarından gelen pis koku şehir duvarlarının çok uzağından bile hissedilebilir. Kral Toprakları, Yedi Krallık'ın merkezi limanıdır. Bu konuda onunla boy ölçüşebilecek tek rakibi Eski Şehir'dir.
Kral Toprakları'nın şu an kurulmuş olduğu ve Taç Toprakları adı verilen bu bölge çok önceden; sadece tepeler ve dağlar bulunan, bir avuç dolusu balıkçının yaşadığı bir alandı ve Nehir ,Menzil ve Fırtına Kralları bu bölgeyi kendi topraklarına eklemek için mücadele veriyordu. Ta ki Fatih Aegon 300 yıl önce Batıdiyar'a gelip, Karasu Nehri'nin ağzındaki en yüksek tepeye,tahta ve topraktan ilk kalesini yapana kadar. Daha sonra Aegon, fetihlerini tamamlayıp tüm Yedi Krallık'ı boyunduruğu altına aldıktan sonra başkentini de; diğer yerlerden daha merkezi ve herhangi başka bir krallığın bir parçası olmayan bu yere kurmaya karar verdi.

Zamanla şehir,Targeryen kralları tarafından geliştirildi. Kızıl Kale'nin inşası Zalim Maegor döneminde tamamlandı.
Kuzey sahili, Karasu tarafından çevrelenen şehir, adlarını Aegon ve iki kız kardeşinden alan, 3 yüksek tepenin üstüne kurulmuştur; Kızıl Kale, Yüksek Aegon Tepesi'nin üstüne inşa edilmiştir, kraliyete ait olan kale, şehrin güney doğu köşesinde bulunur ve Karasu Koyu'nu direk tepeden görür. Visenya Tepesi  ise yedi kristal kuleli Baelor'un Yüce Septi ile taçlanmıştır. Kuzeydeki Rheanys Tepesi 'nde de çökmüş bir harabeye dönüşmüş, bronz kapıları yaklaşık bir asırdır kapalı olan Ejderha Çukuru bulunmaktadır.Şehir; hemen hemen bir kare şeklinde, birkaç kilometrelik bir alana yayılmış yüksek duvarlarla korunan bir yerdir. Şehre giriş için kullanılan başlıca yedi kapı vardır. Şehrin içinde; İbadethaneler, limanlar, tahıl ambarlar, tuğladan depolar, ahşap hanlar, esnaf tezgahları, meyhaneler, mezarlıklar ve genelevler bulunur. Bir tane de balık pazarı vardır. Limanda yüzlerce rıhtım bulunabilir. Binaların arasında ağaçlı geniş yollar, eğri büğrü caddeler vardır. Çamur Kapısı 'nın girişinde bulunan ve Üç Fahişe olarak adlandırılan üç mancınık şehrin savunmasını güçlendirmek için dönemin Kral Eli Tyrion Lannister tarafından yaptırılmıştır.

Yoksul halk, Bit Çukuru denilen bölgede ikamet eder. Bit Çukuru'nun dar ve labirent gibi cadde ve geçitleri vardır ve şehrin dilenci kısmının büyük bir bölümü burada yaşar. Ayrıca buradaki insanların büyük bir bölümü hayatı boyunca bir kase kahverengi denilen ve içine diğer sebzelerle birlikte fare ve ölü insan eti de katıldığı sanılan esrarlı bir güveçle beslenirler. Şehrin en zenginleri ise Rheanys Tepesi'nin diğer tarafında yaşarlar. Kesin olmayan bir kaynağa göre 'Eski Kapı'ya yaklaştıkça zenginler de artar.
Büyük turnuvalar; şehrin dışında, Karasu Koyu'nun yanında yapılır.

0 yorum: