Pyke

Pyke, Yedi Demir Ada içinde aynı adlı Pyke Adasının üstüne kurulu olan ve aynı adı taşıyan bir kaledir. Pyke'nin Orakçı Lordları olarak bilinen Greyjoy Hanesi'nin yerleşkedir. Greyjoy'larda Fetih Savaşı'ndan bu yana Demir Adalar'ın yöneticileri olmuşlardır.

Pyke, eski bir kaledir ve etrafında ki deniz tarafından oluşturulmuş kayalıklar (sarplar), sivri kayalıklarla çevrili küçük çıplak kayalar üzerine kurulmuş kuleler ile adanın diğer kısmından ayrılır. Pyke'ta güvenli bir şekilde demir atmak mümkün değildir. Bu sebeple oraya gitmek isteyenlerin Lord Limanı'na yelken açması gerekir.


Kuleler birbirlerine sürekli sallanan ip köprülerle bağlıdır. Kaleye dahil olan kulelerin köprü ve duvarları ilk kez yapıldığında adanın geri kalanında olduğu gibi gri ve siyah taşlardan yapılmıştı. Kale binlerce yıl ayakta durdu. Zamanla etrafını çevreleyen yeşilliken doğal bir görüntüye dönüştü. Perde duvar elli dönümlük bir araziyi çevrelemektedir. Ve daha büyük bir adaya geçişi sağlayan köprünün geniş taştan ayakları uçurumlarla çevrilidir. Duvarların çevrelediği arazide ahırlar ve kulübeler bulunmaktadır. Çiftlik hayvanları da bu kısım da bulunurdu. Büyük Kale, Mutfak Kalesi ve Kanlı Kale adanın kendisi üzerinde yer almaktadır. Kuleler ve müştemilat, bunların ötesinde yer alır ve birbirine üstü kapalı kemerlerle bağlanır. Bu kemerli yol sütunlar birbirine yakın olduğunda kullanılır. Diğer türlü aradaki mesafe fazlaysa halat köprüler kullanılır.

Büyük Kale, En büyük adacığın üstünde bulunur. Taş geçit ile Kanlı Kale’ye bağlanır. Deniz Kulesini gitmek için sonuncusu ipten olan 3 köprü geçilmek zorundadır. Deniz Tşı Thatı bu duman renkli kalede bulunur.
Kanlı Kale yada Misafir Kalesi, Kalenin en büyük bölümlerinden biridir. Büyük Kale'den daha dışarıda kendi adasının üzerindedir. Salonları diğer kale salonlarına göre daha büyük ve daha iyi döşenmiştir. İsmini binlerce yıl önce Nehir Kralı Bernarr II Justman'ın oğlunun burada katledilmesi ve parçalarının anakarada ki babasına gönderilmesinden almıştır. Kanlı Kale’den Büyük Kale’ye geçiş taş bir geçit ile sağlanmaktadır.

Kanlı Kale, Fantasy Flight Games.
Mutfak Kalesi: Adanın kendisinin üzerinde kurulmuştur. Anakara’dan Büyük Kale’ye göre daha dış kısımdadır.
Deniz Kulesi, adanın uzak köşelerinden dış adadan yükselir. Kalenin en eski parçasıdır, yuvarlak ve yüksektir. Kulenin yüzeyi yüzyıllardır tuzların çarpması sonucu beyaz ve eğridir. Deniz Kulesi'nden Büyük Kale'ye geçmek için üç köprü geçilmelidir.
Kapı Kulubesi: Pyke’ın duvarları bir yamaçtan diğerine uzanana hilal şeklindedir. Güvenli bir giriş için Kapı Kulübesi kullanılır. Kulübe duvarın tam ortasında yer alır. Olası saldırılara karşı ek önlem amacıyla buraya sağlam bir demir kapı konulmuştur.İki tarafında toplamda üç kule vardır. En güneyde ki kule diğerlerine nazaran yenidir, soluk gri taşlarla inşa edilmiştir. Eski güney kulesi ise Greyjoy İsyanı sırasında Robert Baratheon duvarlarda gedik açtığında yıkılmıştır.

Greyjoy İsyanı sırasında Pyke Kuşatması en son savaştı. Kral Robert ve Lord Eddard Stark binlerce asker topladılar ve Pyke Adası'nı ve Lord Limanı'nı işgal ettiler. Kuşatma araçları ile Pyke'nin dış duvarlarının güney kısmı yıkıldı ve kale ele geçirildi.

0 yorum: